vrijdag 27 april 2018

Filament sticker kwijt.. wat is het nu!!

leuk hoor, koop je een partij filament over voor je printer, zitten er rollen bij zonder id tag.

kortom je weet dus niet wat het voor zooi is..  Wel daar is dus een  vies trucje voor

Hoewel ik niet adviseer om ooit mogelijk kankerverwekkende plastic rook in te ademen. Je neemt een aansteker. Verbrand het. Als het zoet ruikt, is het PLA.
De thermoplast geur die je ruikt tijdens verbranding

is ook prettiger op de neus, omdat het op suiker gebaseerde materiaal een beetje zoet ruikt wanneer het wordt verwarmd, in tegenstelling tot de smerig harde geur die vaak wordt geassocieerd met ABS.

Hoewel PLA op het eerste gezicht een vaker algemene keuze lijkt tegenwoordig , heeft het een veel lager smeltpunt dan ABS. ohja ik ben ook niet verantwoordelijk als u zichzelf of uw eigendom verbrandt. deze tips zijn echt Op eigen risico. Gewoon opwarmen met aansteker werkt misschien ook. Maar bij het verbranden van een heel klein gedeelte zal je er snel achterkomen wat je nu voor filament hebt.  Maar wat je ook kan doen is gewoon wat materiaal in een glazen potje doen wat aceton erbij druppelen en zien of het smelt.  PLA zal er meestal alleen uitzien als vuil na behandeld te zijn aceton is. ABS is 100% op te lossen. en  PETG  zal dus geheel niet via Aceton oplossen  Dus zo kan je je materiaal testen. Als het niet werkt, is het ABS. Als het zoet ruikt tijdens het verbranden, is het PLA. Als het smelt bij 240 en niet oplost is het waarschijnlijk PETG.

Geen opmerkingen:

MY Arduino 3D printed Eye